Saturday, September 30, 2006

Prairie House

Prairie House on the Old Cattle Trail, Roanoke, Texas

(Click here for the English version)

Roanoke, orasel texan, undeva pe langa Dallas, strabatut de vechiul Cattle Trail. Un hambar pe marginea drumuylui, este Prairie House. Cum intri inauntru te intampina flinte ruginite atarnand pe pereti, alaturi de tot soiul de palarii texane si de perechi de cizme roase de cowboy. Lampi de gaz, bidoane ruginite, ba chiar si o masina de cusut straveche. Mese lungi de stejar negeluit. Berea este adusa intr-un soi de borcane, asa cum sunt borcanele mai mari de dulceata, sau cele mai mici pentru muraturi. Si apoi apar tigaile cu steak texan, alaturi de cate un cartof copt urias. John Wayne s-ar fi simtit aici in largul lui. Oricum, fotografii de-ale lui sunt peste tot pe pereti.

Si iata si barul. Fotografia nu arata si pianul, care va fi cunoscut si zile mai bune. Am incercat cateva clape, doar vreo doua - trei mai scoteau cate un sunet hodorogit.




The bar at the Prairie House
Vreau sa va spun ca am vizitat si faimoasele strazi ale lui Stockyards in Fort Worth, cu Billy Bobs si toate celelalte bine stiute. Mi-a placut mult, dar parca e prea multa industrie turistica acolo. Aici, la Prairie House, ai senzatia ca este lucrul adevarat.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home